ΜΥΘΟΙ

Το τέρας του Λοχ Νες

Εδώ και περίπου 80 χρόνια η λίμνη του Λοχ Νες, στα βόρεια της Σκοτίας, κρύβει ένα τρομακτικό μυστικό ή... μια ευφάνταστη ιδέα για την προσέλκυση επισκεπτών. Ήδη, από τον 6ο αιώνα, θρύλοι έκαναν λόγο για ένα τεράστιο θαλάσσιο θηλαστικό που κρυβόταν στα νερά της λίμνης. Οι πιο «μαζικές» μαρτυρίες, όμως, που υποστηρίζουν την ύπαρξη ενός τέρατος, της «Νέσι», αρχίζουν τον Ιούλιο του 1933. Τότε, το αυτοκίνητο σύμφωνα με τα λεγόμενα του ζεύγους Σπάισερ, καθώς κινούνται με το αυτοκίνητό τους σε παραλίμνιο δρόμο στην περιοχή, μόλις που καταφέρνουν να αποφύγουν ένα μεγάλο, γλιστερό και με τεράστια ουρά ζώο, που εξαφανίζεται στα λασπωμένα νερά της λίμνης.

Τα επόμενα χρόνια οι μαρτυρίες και οι φωτογραφίες, που παρουσιάζουν ένα καφεπράσινο ον, σαν τεράστιο φίδι, με δύο καμπούρες και μεγάλη ουρά, πληθαίνουν και ανοίγουν το δρόμο σε λεπτομερείς επιστημονικές έρευνες. Τα αποτελέσματα των ερευνών, εκτός από τον εντοπισμό πολλών υποβρύχιων σπηλαίων, δεν απέδειξαν ούτε απέκλεισαν την ύπαρξη της «Νέσι». Οι θεωρίες για το τι ακριβώς είναι η «Νέσι» είναι πολλές. Σύμφωνα με την επικρατέστερη, πρόκειται για ένα θαλάσσιο ερπετό, παρόμοιο με αυτά που εξαφανίστηκαν πριν 60 με 70 εκατομμύρια χρόνια, το οποίο απομονώθηκε στα νερά της λίμνης όταν αυτή έπαψε να συνδέεται με τη θάλασσα.

Η «Νέσι» παραμένει ένας από τους πιο διαχρονικούς μύθους και, ανεξάρτητα από το αν θα υπάρξει στο μέλλον σαφής επιστημονική απόδειξη και καταγραφή της ή όχι, η μορφή της θα συνεχίσει να  εμφανίζεται σε μπλουζάκια, φλιτζάνια, τσάντες, κουκλάκια και ό,τι άλλο μπορεί να πωληθεί  για την ενδυνάμωση της οικονομίας της περιοχής.


                                                                                                                                                                                                Βολτέζου Θάλεια

 

 

Νέα

Αυτός το πεδίο είναι κενό.

Ετικέτες

Η λίστα ετικετών είναι κενή.